+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Horská služba na Javorovém bude mít novou služebnu

Horská služba v Beskydech na Javorovém se dočká do podzimu 2024 nové služebny. Ta stávající, celodřevěná šla začátkem letošního května k zemi. Horské službě v Beskydech sloužila od roku 1972 a už v mnoha směrech už zdaleka nevyhovovala potřebám horských záchranářů. 

Horská služba na Javorovém bude mít novou služebnu
Ilustrační foto

Během stavby nové služebny provoz Horské služby na Javorovém a ve spádových oblastech ale omezen nebude, máme prozatímní základnu na blízké turistické chatě na Javorovém. Ta nová pak vznikne na místě té původní, na střeše jsou v plánu solární panely uzpůsobené povětrnostním a zimním podmínkám v Beskydech a služebna bude moderně vybavená dle potřeb dnešní Horské služby. „Stavba má i stinnou stránku, turisté se tu mohou během stavby setkat s jistým diskomfortem při pohybu v okolí Javorového díky vozidlům stavby, ale pozitiva tento fakt určitě převáží,“ doplňuje náčelník HS Beskydy Radan Jaškovský.

Výstavba nové služebny probíhá od letošního května a dokončena by měla být v říjnu 2024. Projekt vyjde na 16,3 mil. Kč včetně DPH a probíhá za finanční podpory z národních zdrojů Ministerstva pro místní rozvoj.

Ve fotogalerii níže je možné vidět původní služebnu na Javorovém a průběh její demolice a pak také vizualizaci služebny nové.

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí