+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Prezentace HS ve Vrchlabí.

  V červnu se každoročně záchranáři HS věnují nejenom poskytování pomoci návštěvníkům hor, ale také prezentační činnosti. V rámci dní IZS, které probíhají pod různými názvy v jednotlivých městech a obcích mají možnost ukázat svoji techniku, vybavení a představit činnosti Horské služby široké veřejnosti a především dětem. 

Prezentace HS ve Vrchlabí.
Ilustrační foto

  „Moc nás těší zájem škol a institucí o prezentaci naši činnosti. Vždy uvítáme možnost představit vybavení a techniku, se kterou se běžně lidé ve svém životě nesetkávají, ale také vysvětlit naše postupy a metody například při záchraně lidí z lanovky, stromu, činnost kynologů při různých typech pátrání. Součástí těchto akcí je také osvěta, a to především ohledně používání bezpečnostních pomůcek, cyklistické a lyžařské přilby, chrániče páteře apod. Při prezentacích pro dětské publikum se soustřeďujeme na vysvětlení správné komunikace s dispečinkem HS nebo ZZS při nahlašování nehod a používání správných telefonních čísel. Vysvětlujeme jim, jak bezpečně postupovat na místě, pokud se stanou svědky, nebo účastníky takovéto situace,“ shrnul nejčastější scénáře prezentací, mluvčí HSČR Marek Fryš.

Na přiložených fotografiích si můžete prohlédnout, jak vypadala takováto prezentace krkonošských horských záchranářů ve Vrchlabí.

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí