+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Třetí prázdninový víkend zaměstnal horské záchranáře ve všech oblastech.

  216 zásahů 66 s podporou ZZS a 10 za asistence vrtulníku. Bilance zásahů z  minulého týdne v horských střediscích, odráží zvýšenou návštěvnost a zájem o pobyty na horách.

Třetí prázdninový víkend zaměstnal horské záchranáře ve všech oblastech.
Ilustrační foto

  Šumavští záchranáři si v rámci „perné“ neděle prověřili veškeré své dovednosti, včetně úzké spolupráce s německými záchranáři. Anafylaktický šok po pobodání hmyzrem, resuscitace, pád paraglidisty s mnohočetnými zraněními, pády bikerů a nakonec pátrací akce s dobrým koncem. To vše museli záchranáři ze Špičáku a Prášil zvládnout ve spolupráci se ZZS a německými kolegy.

  Resuscitace v terénu se nevyhnula ani záchranářům v Jeseníkách a v Krkonoších. V obou případech,  díky včasnému zásahu svědků a následné rozšířené resuscitaci horských záchranářů a členů posádek ZZS, převážela pacienty Letecká zdravotnická služba do nemocnic k dalšímu ošetření.

  Konkrétně Jeseníky řeší v rámci letního období velké množství zásahů díky své velké atraktivitě především lokality Dolní Moravy.

  Obdobný zásah jako na Šumavě řešili krkonošští záchranáři v lokalitě Janských lázní. Paraglidista i se svým strojem, uvízl na stromě. Tato nehoda se obešla bez větších zranění a zásah byl v zásadě vyproštěním.

  Také záchranáři v ostatních oblastech kde HS působí, řešili mnoho různě závažných zásahů.

Přejeme všem návštěvníkům hor, aby si svou letní dovolenou užili a veškeré aktivity zvládli ve zdraví a s radostí.

 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí