+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Jedenáctý ročník akce "S Horskou službou kolem Ještědu" - 7. 9. 2024

Horská služba z Jizerských hor pořádá i letos v oblasti sportovního areálu Ještěd pěší turistický pochod určený pro sportovně laděné rodiče a jejich děti, jehož cílem je seznámit sportovní a zábavnou formou širokou veřejnost s přírodou Ještědu, místopisem, zdravovědou a se záchranářskou činností Horské služby.

Jedenáctý ročník akce "S Horskou službou kolem Ještědu" - 7. 9. 2024
Ilustrační foto

  Tak jako v minulých letech budou pro účastníky připraveny tři trasy různé obtížnosti v areálu Ještědu, letos se startem a cílem u Infocentra skiareálu Ještěd, u konečné tramvaje č. 3 v Liberci - Horním Hanychově.

  Po absolvování pěší části pak budou účastníci v cíli plnit úlohy a kvízy z oblasti přírodovědy, zdravovědy, místopisu a sportu, za jejichž splnění obdrží kupony, které budou slosovány v tombole na závěr akce.

  Horská služba zároveň během akce účastníkům předvede technické prostředky, které při své činnosti používá a dále pak ukázky první pomoci při zranění a resuscitaci. Těšit se tak můžete na ukázku kynologie, záchrany cestujících ze sedačkové lanovky. Ve spolupráci se Zdravotnickou záchranou službou Libereckého kraje je pro vás připravena společná ukázka záchrany pacienta s následným předáním do péče zdravotníků.

 Letošního ročník kolegové z Jizerských hor navíc pojali jako připomínka 70. výročí založení Horské služby v Jizerských horách, ke kterému došlo dne 16. ledna 1954 na ustavující schůzi na Pláních pod Ještědem. Poblíž prostoru startu pochodu budete moci shlédnout expozicí o historii Horské služby.

  V rámci akce nebude chybět pro účastníky drobné občerstvení zdarma v podobě koláčů, nealko nápojů a možnosti opékání buřtů.

Záštitu nad akcí poskytl primátor statutárního města Liberec Ing. Jaroslava Zámečníka, CSc.

!!! Všichni jste srdečně zváni, přijďte si užít jedinečnou atmosféru Ještědu a okolí !!!

Webové stránky akce.

 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí