+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

První den na povodních

  Prvních 50 záchranářů Horské služby se dnes intenzivně zapojilo do pomoci v místech zasažených povodněmi.

  „Lokalit, kde by nás bylo potřeba je mnoho. Koordinátoři HS ve spolupráci s místními samosprávami zvolili Hanušovice s blízkým okolím, Rapotín, Karlovice, Vrbno pod Pradědem, město Jeseník.“  

První den na povodních
Ilustrační foto

  Všechno bylo opravdu rychlé, od prvního rozhodnutí až po dnešní zapojení do činností v jednotlivých místech. „Když vidíte, jak lidé horečně vyklízejí věci a snaží se zachránit svůj majetek, tak se okamžitě bez přemýšlení zapojíte. Jsme záchranáři, ale pracujeme ve zcela jiných podmínkách a s naprosto jiným vybavením,“ komentuje situaci jeden z účastníků „Mise pomoci“. To s tím vybavením není až tak pravda, protože záchranáři se s lopatami ohání například při lavinových cvičeních, anebo reálných akcích při vyprošťování osob.

  Dnes ale vyprošťovali běžné věci, nábytek, koberce, skříně, to vše z pod nánosů jemného bahna, které dosahovaly mnohdy i více než 20 centimetrů.

   Zítra budou pokračovat ve stejných lokalitách. Práce na úklidu po povodních je náročná, ale horští záchranáři jsou na výzvy zvyklí. A opravdu jich je před nimi v budoucích dnech mnoho.

 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí