+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Šumava

Upozornění - Vítr: silný vítr, nárazy větru nad 20m/s, na hřebenech nad 30 m/s
Vítr: silný vítr, nárazy větru nad 20m/s, na hřebenech nad 30 m/s

Spolupráce se ZZS trochu jinak

 Spolupráce se nemusí vždy týkat pouze zásahů u pacienta. Může se odehrávat ve formě školení nebo například pomoc při pořádání závodů. Jeden takový závod, kde horští záchranáři pomohli s organizací a zajišťovali stanoviště, se odehrál v Orlických horách ve dnech 4. - 6. října.

Spolupráce se ZZS trochu jinak
Ilustrační foto

 Závod hlídek zdravotnických záchranářů Yeti Rescue & Ucho prověří dovednosti všech účastníků v poskytování první pomoci a řešení zdravotních problémů. V letošním roce bylo do závodu zařazeno stanoviště se slaněním a vytažením pacienta za pomoci vybavení pro práce ve výškách a nad volnou hloubkou. Právě v tomto ohledu jsou horští záchranáři profesionály a žádost organizátorů o přípravu a technický dozor nad touto činností si vzali za své.

 Nejednalo se o lehkou záležitost, protože zachovat stoprocentní soustředěnost po celý den tak, aby vše bylo v pořádku a bezpečné, dalo i ostříleným záchranářům pořádně zabrat. „Vše dopadlo na výbornou. Cca padesát hlídek absolvovalo technické stanoviště bez zaváhání a hlavně bez zranění“ glosoval po závodě průběh práce na stanovišti J. Pochobradský z Horské služby.

 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí