+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Nový komiks pro letní sezónu

  Již po vydání prvního z řady komiksů jsme přemýšleli, jaké téma zvolit pro letní sezónu. Inspirace školními výlety a situacemi, se kterými se na nich mohou děti i pedagogové setkat, byla nasnadě. Jen vybrat a kombinovat to správné. Volba padla na nebezpečí vyvolaná meteorologickou situací, přesněji řečeno, přicházející bouřkou. Téma, které jsme zvolili, je opravdu aktuální. Komiks se distribuoval na jednotlivé služebny HS v pátek 31. 5. a v neděli došlo k zásahu skupiny osob bleskem v Liberci.

Nový komiks pro letní sezónu
Ilustrační foto

 Přiblížit dětem rizika a nebezpečí, která je mohou při horských túrách potkat a jak jim mohou čelit. To je hlavním úkolem prevence, kterou záchranáři HS dělají při přednáškách, prezentačních a preventivních akcích. Komiks, jako forma prezentace a učení, je dětskému světu jednoduše pochopitelná a tudíž je snazší upoutat dětskou pozornost a předávat důležité informace touto cestou.

 Všichni zájemci si mohou příběh dvou žáků, kteří se kvůli zranění oddělili od skupiny, prohlédnout na přiloženém PDF. Ti, kdo chtějí jeho tištěnou verzi, si ji mohou vyzvednout při návštěvě kterékoli ze služeben HS. Je na stanicích ve všech sedmi pohořích, kde naše služby poskytujeme.

komiks_HS_leto | PDF 4,8 MB

 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí