+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Tři výzvy v jeden okamžik v Krušných horách

  Když se to má sejít, tak se to sejde. Mohl by říct každý záchranář, protože minimálně jednou za život se musel rozpůlit, aby vyřešil dva paralelní zásahy. To je pochopitelně nadsázka, ale v Krušných horách se sešly tři výzvy najednou.

Tři výzvy v jeden okamžik v Krušných horách
Ilustrační foto

  Vážné poranění cyklisty po pádu břichem na kámen, zlomenina stehenní kosti, a další před avízo z aplikace Záchranka. Horskoslužebníci i záchranka začali okamžitě jednat. Ošetření stehenní kosti na pensionu a předání ZZS proběhlo bez komplikací.

 Cyklista s poraněným břichem byl z Německa. Z toho důvodu bylo nejlepším řešením využít transportu přímo do německého zdravotnického zařízení. „Kolegové pacienta ošetřili a připravili k transportu. Jeho stav vyžadoval letecký transport a díky přeshraniční spolupráci bylo nejlepší poslat vrtulník přímo z Německa. Velmi oceňujeme tuto možnost. "Především z pohledu pacienta je to ideální,“ pochvaluje si možnost přeshraniční spolupráce náčelník HS Krušné hory M. Račko. „Nebyl to první případ, kdy se situace takto řešila. Dispečeři z obou stran hranice se rychle telefonicky domluví a pacient putuje do toho správného zdravotnického zařízení bez překládání a komplikací.“

 Bližší informace: náčelník HS Krušné hory Bc. Miroslav Račko, +420 602 372 487[email protected] nebo tiskový servis HSČR Marek Fryš, 602 163 444[email protected].

 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí