+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Poraněná cyklistka na Velkém Lipovém.

  Poranění cyklistů jsou velice častou součástí práce záchranářů ve všech oblastech HS. Z letošních 2 250 zásahů bylo cyklistických nehod zhruba jedna třetina / 870 /. Z tohoto počtu se na nehody cyklistů využívajících elektrokolo vztahovalo pouze 17 zásahů.

Poraněná cyklistka na Velkém Lipovém.
Ilustrační foto

  Jeden z takových se odehrál na Velkém Lipovém v Beskydech. Cyklistka na elektrokole nezvládla terénní sjezd a následkem pádu si přivodila mnohačetná poranění horní polovina těla. Dispečer HS přijal výzvu a k zásahu v těžce dostupném terénu vyrazili záchranáři s transportní technikou. Nehoda se zraněním byla nahlášena prostřednictvím dispečinku ZZS. Vzhledem k výše popsanému složitému terénu bylo rozhodnuto o využití LZS.

  Záchranáři HS na místě nehody ošetřili pacientku a ve spolupráci se záchranářem a lékařem LZS, kteří museli na místo zásahu slanit, připravili pacientku pro transport v podvěsu.

Přistání vrtulníku na vhodném místě, přeložení pacientky na palubu a odlet do nemocnice, byly pouze tečkou za tímto zásahem beskydských záchranářů HS ve spolupráci s LZS.

 

 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí